Balkan Investment Bank dobila certifikat ISO 9001:2008

13.07.2011. 15:06 / Izvor: eKapija.ba
Balkan Investment Bank dobila certifikat ISO 9001:2008

Nakon godinu dana pripreme za standardizaciju, Balkan Investment Bank AD Banja Luka dodijeljen je certifikat o priznavanju sistema kvaliteta za razvoj i pružanje bankarskih usluga usaglašen sa zahtjevima standarda ISO 9001:2008. Certifikaciju je izvršila Bureau Veritas, vodeća međunarodna organizacija na području certifikacije sa sjedištem u Parizu.

"Dobijanje certifikata za Upravljanje sistemom kvaliteta i razvoja za nas predstavlja, ne samo formalnost da ispunjavamo visoke ISO standarde, već je sistematsko upravljanje kvalitetom i razvojem, uz stalno usavršavanje i nadgradnju poslovanja bilo naša realnost, i pravac kojim smo se dinamičnim širenjem Banke i kretali. Certifikat ISO 9001:2008 je samo dodatna potvrda da smo na pravom putu", izjavio je Edvinas Navickas, direktor Balkan Investment Bank AD.

Upravljanje sistemom kvaliteta i razvoja predstavlja veoma dinamičan proces, koji zahtijeva stalno osluškivanje potreba i zahtjeva klijenata, i u skladu sa njima, ali i drugim predviđanjima, podrazumijeva kontinuirano usavršavanje poslovanja, načina i brzine pružanja usluga uz proširivanje znanja i neprekidno učenje.

Primjenom najviših standarda kvaliteta poslovanja po standardu ISO 9001:2008, Balkan Investment Bank AD će nastojati da njeni klijenti jasno osjete koliko se njihovo mišljenje poštuje i uvažava i da je za uspješno poslovanje i zadovoljenje zahtjeva i potreba veoma bitna partnerska saradnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti