Najveći HR događaj u BiH: U Sarajevo stižu priznati britanski stručnjaci

02.03.2012. 11:01 / Izvor: eKapija.ba
Najveći HR događaj u BiH: U Sarajevo stižu priznati britanski stručnjaci

Posao.ba i British Council organiziraju konferenciju o upravljanju ljudskim potencijalima, HR Konferencija "Ljudi na prvom mjestu/People firsrt", Sarajevo 2012, koja će se održati 15. marta u Hotelu Bristol u Sarajevu. Zvijezde - govornici konferencije su globalno priznati britanski HR stručnjaci, Larry Hochman i Olive Strachan te David Blackburn dok će iz regije svoje znanje sa učesnicima konferencije podijeliti također priznati HR stručnjaci, Marino Miloš i Boris Blažinić.

Ključne teme: Talent management – Larry Hochman

Talent management definira pitanja kako prepoznati, privući i zadržati talente, kako kreirati i prenijeti iste organizacijske vrijednosti različitim generacijama zaposlenika. Na ovu temu govorit će Larry Hochman, jedan od najpopularnijih govornika u svijetu te Evropski biznis govornik godine. Larry je globalno priznat stručnjak na poljima: Leadership, Talent Management i Customer Relationship. Prije svoje govorničke karijere, koja traje već 15 godina, Larry je obavljao funkciju direktora kompanija British Airways u Londonu i New York-u. Larry je prva osoba koja je uvela korporativno mentorstvo a sam je bio personalni mentor mnogim izvršnim direktorima. Njegova najprodavanija knjiga jeste nova knjiga “The Relationship Revolution’, objavljena 2010 godine.

Performance management – Olive strachan

Performance management obuhvata probleme mjerenja i maksimiziranja radnog učinka te ulogu organizacijske kulture u tome kao i pitanje kako od resursa preko potencijala doći do ljudskog kapitala.

Na temu Performance managementa govorit će Olive Strachan. Olive iza sebe ima jedanestogodišnju karijeru izvrsnog trenera i govornika a ujedno je i vlasnica edukacijsko-konsultantske kuće Olive Strachan Resources / Consultancy.

Performance managament u javnom sektoru – David Blackburn

Specijalan program namijenjen je za javni sektor, na temu Performance managamenta. Na ovu temu govorit će David Blackburn, koji je preko 30 godina radio kao državni službenik u Javnom zavodu za zapošljavanje Velike Britanije na različitim pozicijama upravljanja ljudskim resursima. Tokom svoje dugogodišnje karijere u javnom sektoru bio je odgovoran za sve aspekte performance managementa kroz operativno upravljanje, razvoj ljudskih potencijala i trening.

Konferencija je namijenjena svima koji se bave upravljanjem ljudskim potencijalima u kompanijama, vladinom i nevladinom sektoru kao i svima koji su zainteresirani za ovo područje. Okupit će 250 menadžera ljudskih resursa, direktora i vlasnika kompanija iz cijele regije i predstavnike javnog sektora te je idealno mjesto za stjecanje novih znanja, upoznavanje sa trendovima, razmjenu iskustava i networking.

Ključni ciljevi HR konferencije jesu promoviranje i unapređenje HRM-a (Upravljanje ljudskim potencijalima) u BiH, upoznavanje sa HRM praksom iz regije te upoznavanje sa britanskim i svjetskim trendovima i novim modelima HRM-a i njihova primjena u BiH.

Za više informacija posjetite portal www.Posao.ba ili kontaktirajte osoblje Portala posao.ba. Prijave možete slati do 9. marta 2012. godine putem portala www.Posao.ba .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti