Održana konferencija "Socijalno preduzetništvo - biznis u službi društva"

12.06.2012. 14:00 / Izvor: eKapija.ba
Održana konferencija 'Socijalno preduzetništvo - biznis u službi društva'

Socijalno preduzeće Uspon, pod pokroviteljstvom Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom je u Sarajevu, u petak, 8.6.2012. godine održalo konferenciju pod nazivom "Socijalno preduzetništvo – biznis u službi društva".

Konferenciji su prisustvovali predstavnici javnog i privatnog sektora kao i predstavnici međunarodnih organizacija. Na samom početku Konferencije prisutnima se obratila direktorica Uspona Belma Karkelja – Omerović, pri čemu je izrazila zahvalnost Fondu za profesionalnu rehabilitaciju, Općini Novo Sarajevo i web portalu Posao.ba, koji su podržali projektne aktivnosti, a potom su se obratili i predstavnici ovih institucija, te četiri mlade osobe sa invaliditetom: Amela Velić, Dževad Hodžić, Vernesa Osmanbegović i Danijel Barbić koje su prezentovale svoje biznis planove.

Ova konferencija označila je i kraj obuke "Izrada biznis plana" a imala je za cilj animirati potencijalne donatore da svojom podrškom omoguće samozapošljavanje ove četiri mlade osobe sa invaliditetom, te na taj način obezbijede, ne samo njima, nego i njihovim porodicama egzistenciju.

Na konferenciji je promovisana brošura i web stranice budućih preduzetnika www.activa-lingua.com, www.paun-print.com, www.magic-art-shop.com.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti