Ministarstvo saobraćaja i veza RS: Nezadovoljstvo radom stanica za tehnički pregled vozila

12.09.2011. 11:05 / Izvor: SRNA
Ministarstvo saobraćaja i veza RS: Nezadovoljstvo radom stanica za tehnički pregled vozila

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske nije zadovoljno podacima stanica za tehnički pregled vozila, prema kojima je samo 1,5 odsto vozila neispravno, rekla je Srni pomoćnik ministra saobraćaja Nataša Kostić.

Kostićeva je navela da podatak o neispravnosti vozila navodi na zaključak da stanice za tehničke preglede neispravna vozila puštaju u saobraćaj kao ispravna i najavila da će Ministarstvo sa Stručnom institucijom za tehnički pregled vozila obići sve stanice da bi ustanovili nedostatke u radu i odmah ih otklonili.

Ona je napomenula da je tokom preventivne akcije Auto-moto saveze Republike Srpske, koja je provedena u julu i avgustu, na 24 lokacije kontrolisana tehnička ispravnost na 465 putničkih vozila i da je kod 195 vozila utvređena ispravnost, a kod 270 neipravnost nekih elemenata i uređaja.

Kostićeva ističe da rezultati ove akcije, koja je sprovedena s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i povećanja svijesti građana o važnosti vožnje tehnički ispravnog vozila, govore da je kod zaposlenih na stanicama za tehničke preglede prisutna neodgovornost.

"S obzirom da su stvorene sve pretpostavke za kvalitetan rad osoblja na stanicama za tehničke preglede može se zaključiti da zaposleni na stanicama za tehničke preglede ne obavljaju svoj posao u skladu sa propisima i da nisu svjesni ozbiljnosti i odgovornosti posla", kaže Kostićeva.

Prema njenim riječima, Ministarstvo saobraćaja i veza pokušalo je u proteklom periodu da nizom aktivnosti izdigne na viši nivo rad stanica za tehničke preglede, ali je, naglašava, očigledno da se neodgovornim radom ugrožavaju životi učesnika u saobraćaju.

"Ministarstvo saobraćaja i veza još jednom apeluje na svijest zaposlenih na stanicama za tehničke preglede i na vlasnike vozila da ozbiljno pregledaju vozila, jer jedno neispravno vozilo na putu ugrožava živote svih učesnika u saobraćaju i da nečiji potpis da je vozilo u redu nekome može da potpiše smrtnu presudu", dodaje Kostićeva.

Akcija pod nazivom "Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite" u julu i u avgustu sproveo je Auto-moto savez RS u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i MUP-om s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja na putevima RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti