Deset bh. proizvođača namještaja na sajmu INTERIORS NEC u Birminghamu

20.01.2012. 14:01 / Izvor: eKapija.ba
Deset bh. proizvođača namještaja na sajmu INTERIORS NEC u Birminghamu

Deset vodećih proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine izložit će svoje proizvode na poznatom sajamu namještaja INTERIORS NEC 2012., koji se od 22. do 25. januara 2012. održava u Birminghamu (Velika Britanija).

Na bh. štandu prdstavit će se: Scontoprom iz Prijedora, Urban i Vrbas iz Banjaluke, Ećo iz Sarajeva, Izazov iz Kalesije, FIS i Ekonomic iz Viteza, Nova Forma iz Šamca, Standard iz Prnjavora, te Stil iz Cazina.

Zajednički nastup u Birminghamu podržavaju USAID-Sida FIRMA projekt i Vanjsko-trgovinska komora BiH, u saradnji s prodajnom agencijom Woodline Marketing Ltd. koja zastupa interese bh. proizvođača namještaja na britanskom tržištu.

Izlaganje na sajmu također podržavaju i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Udruženje za razvoj NERDA i Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH REZ, Drvni klaster BiH. te Privredna komora RS.

Tokom sajma, bh. predstavnici održat će i veliki broj bileteralnih susreta s potencijalnim uvoznicima namještaja iz BiH u Veliku Britaniju, a prisustvovat će i seminarima o najnovijim trendovima u domenu dizajnu.

Izlaganje bh. proizvođača namještaja privuklo je i medijsku pažnju, a u sajamskim izdanjima vodećih britanskih magazina koji se bave unutrašnjim uređenjem, Inetriors Monthly i Furniture News, na više stranica predstavljena je bh. industrija namještaja, svi izlagači pojedinačno te prodajna agencija Woodline Marketing.

INTERIORS NEC 2012 jedan je od najprestižnijih sajmova namještaja i unutrašnjeg uređenja u Evropi na kojem izlaže više od 600 izlagača, među kojima i brojni veliki brendovi, industrijski "trend setteri“ i buduće dizajnerske zvijezde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti