Do kraja godine analiza privrednih potencijala mikroregije Tešanj, Teslić i Žepče

21.05.2012. 14:40 / Izvor: eKapija.ba
Do kraja godine analiza privrednih potencijala mikroregije Tešanj, Teslić i Žepče

Predstavnici timova za međuopćinsku saradnju općina Tešanj, Teslić i Žepče (TTŽ) sa predstavnicima projekta Jačanje lokalne samouprave (SLS) u okviru programa Njemačke organizacije za tehničku pomoć i međunarodnu saradnju (GIZ) održali su krajem prošle radni sastanak.

Navedene tri općine su odabrane u oštroj konkurenciji općina iz cijele BiH, kao destinacija mikroregije gdje bi se realizovao pilot projekat "Promocija privrednih potencijala, mikroregije Tešanj, Teslić i Žepče uz jačanje njihove konkurentnosti".

Prema riječima Ismara Alagića, savjetnika načelnika Općine Tešanj za pristup EU-fondovima, do kraja 2012. godine predviđeno je da se pripremi Analiza privrednih potencijala mikroregije, koja bi poslužila kao osnova za izradu instrumenata promocije privrednih potencijala navedene tri općine i nastup prema inostarnim investitorima. Rezultati projekta bi bili prezentovani na međunarodnoj konferenciji koju bi GIZ organizovao krajem 2012. godine uz nazočnost predstavnika inostranih država kao potencijalnih investitora i privrednih partnera mikroregije TTŽ.

Naredni sastanak je planiran za 19.06.2012. godine u Tesliću, nakon čega bi uslijedilo potpisivanje memoranduma o saradnji od strane načelnika tri općine i GIZ-a, saopćeno je iz općine Tešanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti