U cilju povećanja tržišnog udjela i prometa: Energoinvest prezentirao svoje kapacitete u Hrvatskoj

15.05.2012. 07:26 / Izvor: Fena
U cilju povećanja tržišnog udjela i prometa: Energoinvest prezentirao svoje kapacitete u Hrvatskoj

Energoinvest je u ponedjeljak Sarajevu organizirao prezentaciju s ciljem zaštite svoje imovine, unapređenja poslovanja i većeg udjela na tržištu susjedne Hrvatske.

Ova kompanija je već duže vrijeme prisutna na području Hrvatske u oblasti naftne industrije, posjeduje značajnu infrastrukturu za skladištenje i distribuciju nafte i naftnih derivata, te 16 benzinskih pumpi.

S tim u vezi, upućen je poziv renomiranim kompanijama iz regiona i šire koje se bave ovom djelatnošću, a većina zainteresiranih se odazvala Energoinvestovom pozivu.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici kompanija Eneroginvest d.d. Sarajevo, Energoivest - Hrvatska d.o.o. Zagreb, Optima Grupa d.o.o. Banja Luka, HIFA OIL d.o.o. Tešanj, LUKOIL - Hrvatska Zagreb i INA (Holdina d.o.o. Sarajevo).

Cilj prezentacije je povećanje tržišnog udjela i prometa Energoinvesta u Hrvatskoj, stvaranje uvjeta za profitabilno poslovanje, te uspostavljanje saradnje sa strateškim partnerima - renomiranim kompanijama u prometu naftom i naftnim derivatima.

Prezentacija je rezultirala pozitivnim reakcijama čime je otvorena mogućnost za zajedničku saradnju u oblasti snadbijevanja naftom, kao i iznajmljivanje nekretina te eventualno formiranje zajedničke kompanije.

Također, dogovoreno je da se u narednom periodu, zainteresirane kompanije očituju po ovom pitanju, nakon čega će biti upriličeni novi sastanci, uz konkretne dogovore o načinu buduće saradnje, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću Energoinvesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti