Mladi sve više zainteresovani za sopstveni biznis

24.09.2012. 15:55 / Izvor: SRNA
Mladi sve više zainteresovani za sopstveni biznis

Mladi ljudi su sve više zainteresovani za preduzetništvo i razvijanje sopstvenog biznisa, istaknuto je danas u Banjaluci na predstavljanju "Programa za preduzetničku omladinu".

Direktor Univerzitetskog preduzetničkog centra Univerziteta u Banjaluci Mario Milanović rekao je da su mladi shvatili da jedino mogu da se oslone na sopstvene snage i da ne žele da njihovo zapošljavanje zavisi od nekog drugog.

Izvršni direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić rekao je da su mladi, koji su u ovom centru počeli razvijati svoju poslovnu ideju, najčešće opredjeljeni za informacione i komunikacione tehnologije, razvoj softvera, oglašavanje i prezentacije putem interneta.

"Međutim, imamo i mlade ljude koji svoju poslovnu ideju baziraju na energetskoj efikasnosti, u sektoru tehnologija, finansija i drugo", rekao je Gverić.

On je istakao da se u Inovacionom centru Banjaluka svima pruža mogućnost da od početka do kraja realizuju svoju ideju uz pomoć stručnjaka.

Gverić je dodao da u ovom centru trenutno postoji 26 timova koji rade na razvoju svoje poslovne ideje, ali da su kapaciteti centra daleko veći,te pozvao mlade da krenu u preduzetništvo.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Bojan Grebenar rekao je da je današnja prezentacija prva od pet regionalnih u okviru projekta "Razvoj omladinskog preduzetništva". BiH.

On je podsjetio da je prezentacijama prethodilo potpisivanje Sporazuma o saradnji u okviru navedenog projekta između Omladinskog savjeta Srpske i Univerziteta u Banjaluci.

Grebenar je istakao da kroz praktične informacije o tome šta je preduzetništvo i koje su najznačajnije institucije u vezi sa tim, te predstavljanjem uspješnih mladih preduzetnika, želi stvoriti dodatni interes kod omladine o preduzetništvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti