Uskoro moguće raspisivanje tendera za izgradnju autoputa Prnjavor - Banjaluka

03.11.2012. 08:08 / Izvor: SRNA
Uskoro moguće raspisivanje tendera za izgradnju autoputa Prnjavor - Banjaluka

Gradnja autoputa Banjaluka – Doboj odvija se dinamikom koja je predviđena ugovorom, a pri kraju su i pregovori sa Evropskom investicionom bankom u vezi sa dionicom Prnjavora - Banjaluka, izjavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović, koji je danas obišao radove, rekao je da tokom ovog mjeseca očekuje završetak pregovora sa Evropskom investicionom bankom da bi mogli raspisati tender za izvođenje radova i na toj dionici.

"Za dionicu Banjaluka – Prnjavor bilo je predviđeno 200 miliona evra, ali je banka predložila da se ide na 250 zato što smatra da bi posao mogao više da košta. Za dionicu Doboj – Prnjavor potpisali smo ugovor na 150 miliona eura", izjavio je Čubrilović.

Direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je ispoštovan dio radova koji je planiran da se uradi do zime.

"Pripremljeno je desetak kilometara trase i počeo je rad na prvom sloju nasipa. To je ono što smo planirali da ovdje uradimo do zime", naveo je Topić.

Prema njegovim riječima, počela su i kontrolna ispitivanja terena za gradnju mosta dužine 540 metara preko rijeke Bosne i magistralnog puta.

Direktor "Integral inženjeringa" Slobodan Stanković rekao je da je na poslovima gradnje autoputa do sada zaposleno 150 ljudi, među kojima je 50 sa dobojskog biroa za zapošljavanje.

On je dodao da će, kada krene gradnja mostova, biti zaposleno 500 ljudi sa područja dobojske opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti