Most na rijeci Savi: Predat zahtjev za izdavanje građevinske dozvole

15.08.2012. 10:20 / Izvor: SRNA
Most na rijeci Savi: Predat zahtjev za izdavanje građevinske dozvole

Ministarstvo građevinarstva i prostornog uređenja Hrvatske zaprimilo je od Građevinskog fakulteta u Zagrebu zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

"Zahtjev, koji je zaprimljen 18. jula, podnio je Građevinski Fakultet u Zagrebu, kao punomoćnik `Hrvatskih cesta` Zagreb", rečeno je Srni u hrvatskoj Vladi.

Uz zahtjev su priloženi primjerak glavnog projekta i punomoć Građevinskom fakultetu.

"Zahtjevu nisu priložene potvrde na glavni projekt, te Sporazum između Hrvatske i BiH kojim se uređuje pitanje izdavanja građevinske dozvole za ovaj međudržavni most", kažu u Vladi Hrvatske.

Navodi se i da je 31. jula upućen dopis Hrvatskim vodama radi obračuna i naplate vodnog doprinosa.

Most na rijeci Savi kod Gradiške biće spojen brzom cestom s autoputem za Beograd kod Nove Gradiške. Trasa puta ići će oko jedan kilometar sjeverozapadno od postojećeg starog mosta.

Zajednička komisija u kojoj su predstavnici "Autoputeva Srpske", "Hrvatskih cesta" i preduzeća federacije BiH dogovorila je do se kraja godine raspiše tender za izvođača radova.

Hrvatska treba da izda građevinsku dozovolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiše, a Republika Srpska da da saglasnost.

Gradnju mosta, čija je ukupna vrijednost 50 miliona eura, popola će finansirati Hrvatska i Republika Srpska. Hrvatska, kako je to ranije rečeno, ima obezbijeđena sredstva za gradnju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da dobio je uvjeravanja od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Siniše Hajdaša Dončića da će hrvatska Vlada u naredne dvije godine izdvojiti svoju polovinu sredstava za izgradnju mosta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti