Šest timova finalista ide na završno regionalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce u BiH

20.10.2011. 07:50 / Izvor: eKapija.ba
Šest timova finalista ide na završno regionalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce u BiH

Juče je u sarajevskom hotelu Radon Plaza održano šesto po redu Enterprise Award Competition u BiH i nakon regionalnih takmičenja u preduzetništvu za srednjoškolce u Mostaru, Banja Luci, Doboj, Bijeljini i Tuzli – u organizaciji British Council-a BiH, MDGF-ovog programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP) i Microsoft-a BiH, učenici Bošnjačke Gimnazije Sarajevo se pridružuju timovima iz Internacionalne privatne gimnazije s pravom javnosti iz Mostara, Gimnazije Banja Luka, srednje škole Jovan Dučić iz Teslića, Ekonomske škole iz Bijeljine i Gimnazije Ismet Mujezinović iz Tuzle.

Šest najboljih timova je izborilo svoje mjesto za finalno takmičenje u Sarajevu, koje će se održati 31. oktobra 2011. godine i ovo će biti idealna prilika za srednjoškolce da na veoma praktičan način nauče potrebne stvari za tržiste rada i nove vještine 21. vijeka.

Ovo je bilo posljednje od ukupno 6 regionalnih takmičenja, u kojem je učestvovalo više od 300 srednjoškolaca iz regija Mostara, Banja Luke, Doboja, Tuzle, Bijeljine i Sarajeva, a organizatori takmičenja su British Council u BiH, YERP i Microsoft BiH tj. Microsoft-ov globalni program "Partneri u učenju", uz podršku nadležnih Ministarstava obrazovanja, te Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH, kao i vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini: Logosoft, UniCreditBank, m:tel, ASA Group, Coca-Cola, Klas, Perutnina Ptuj, R&S, TKD Šahinpašić i Franex. Eksluzivni medijski sponzor takmičenja je BHT1, a medijski sponzor Radio Sarajevo.

U okviru Enterprise Award Competition su se takmičili petočlani timovi iz srednjih škola sa područja cijele BiH u periodu od 29. septembra do 18. oktobra 2011. godine.

Pobjednici iz Mostara, Banja Luke, Doboja, Bijeljine, Tuzle i Sarajeva svi zajedno učestvuju na finalnom takmičenju koje će se održati u Sarajevu, 31. oktobra 2011. Tokom trajanja regionalnih takmičenja u svih 6 gradova su organizovani i okrugli stolovi za lokalne poduzetnike i predstavnike Zavoda za zapošljavanje na temu "Povećanje produktivnosti i konkurentnosti poslovanja kroz zapošljavanje mladog stručnog kadra".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti