Na Dobrinji otvoren Sajam domaće privrede

18.09.2012. 11:36 / Izvor: Fena
Na Dobrinji otvoren Sajam domaće privrede

U organizaciji Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće" (KKD), a uz podršku sarajevske Općine Novi Grad, na platou kod Merkator centra na Dobrinji danas je otvoren Sajam domaće privrede.

Sajam je okupio 51. bh. privrednog subjekta iz različitih industrijskih oblast, među kojima su Amko Komerc, Klas, Hepok, FIS, MI Brajlović, Pak centar, Domoinvest i drugi.

Prema riječima predsjednika Udruženja KKD Admira Kape, cilj održavanja Sajma je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih asortimana u vrijeme ekonomske krize u BiH.

Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće" već treću godinu zaredom organizira sajam domaće privrede na Dobrinji, a ovogodišnji sajam otvoren je do subote, 22. septembra.

"Sajmovi domaće privrede postali su tradicija i postepeno zauzimaju mjesto na privrednoj sceni BiH koje zaslužuju", istakao je Kapo.

Građani će direktnom komunikacijom s privrednicima biti u mogućnosti da se informiraju o domaćim proizvodima te postave pitanja o njihovoj kvaliteti, procesu proizvodnje i plasmanu proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti