"KTK" Visoko pokrenuo proizvodnju: 60.000 uniformi za poljsku vojsku

23.07.2012. 15:13 / Izvor: eKapija.ba
'KTK' Visoko pokrenuo proizvodnju: 60.000 uniformi za poljsku vojsku

Premijer Fikret Plevljak je posjetio Konfekciju "KTK" Visoko u kojoj je, prije dvije sedmice, a nakon 18 mjeseci pauziranja, počela proizvodnja. U društvu direktora Senada Bilalovića i Dalibora Tomičića, obišao je proizvodnu halu, u kojoj se odvija šivanje vojnih hlača za poljsku vojsku, i razgovarao sa uposlenicima "KTK", saopćeno je iz press službe Vlade ZDK.

(Bilalović, Plevljak i Tomičić u razgovoru sa radnikom Konfekcije)

Poslovni angažman za Poljsku, kapaciteta 60.000 uniformi, Konfekcija "KTK" je dobila kao jedan od pet kooperanata tešanjske firme "Koteks", koja je prošla na međunarodnom tenderu. Za sada je angažirano 60 radnika sa dnevnom normom 150 uniformi.

"Uspjeli smo prilagoditi mašine za tekstil, jer smo dosada raditi samo kožu. Posao šivanja hlača, a kasnije i bluza za poljsku vojsku za nas znači četiri mjeseca sigurnog angažmana. Ako naručilac bude zadovoljan produžit ćemo ugovor, a potom ostvariti predispozicije za posao šivanja i zimskih uniformi", kazao je Dalibor Tomičić, direktor Konfekcije "KTK".

U poslijeratnom periodu u Konfekciji "KTK" su realizirani poslovi šivanja motorističke opreme za sportske brendove "Dainese" i "Spidi" i kožnih jakni za policiju istočne Njemačke. Naročito pažnju premijera Plevljaka izazvale su kožne jakne koje su šivane u "KTK" za policiju Zeničko- dobojskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti