Uspon.ba - Prvi portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

15.07.2011. 09:29 / Izvor: eKapija.ba
Uspon.ba - Prvi portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Uspon je socijalno preduzeće osnovano s ciljem pružanja profesionalne podrške osobama sa invaliditetom. Osnivač Uspona je Savez organizacija za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama FBiH "SUMERO".

Uspon već više od dvije godine uspješno vrši profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. U dosadašnjem radu su realizovali projekte kao što su Profesionalna rehabilitacija i osposobljavanje teže zapošljivih kategorija, Zapošljavanje osoba sa invaliditetom preko 60% invalidnosti, Personalna asistencija, Izrada originalnih suvenira – osposobljavanje osoba sa intelektualnim teškoćama i mnoge druge.

Vođeni dobrim iskustvom, pokrenuli su web portal – prvi portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Cilj ovog portala jeste uključivanje osoba sa invaliditetom na tržište rada, omogućiti im lakši i brži način pronalaska zaposlenja kao i formiranje baze podataka nezaposlenih osoba sa invaliditetom koje aktivno traže posao.

"Smatramo da je radno angažiranje najefikasniji način uključivanja osoba sa invaliditetom u sve životne tokove. Cilj je da osobe sa invaliditetom postanu stvaraoci a ne isključivo korisnici sredstava državnog budžeta", ističu iz Uspona.

Portal je trenutno u izradi i biti će u potpunosti aktivan do 01.08.2011. godine. Iz Uspona pozivaju sve zainteresovane poslodavce koji su društveno odgovorni, koji žele pružiti šansu i zaposliti osobe sa invaliditetom da posjete na www.uspon.ba kao i sve osobe sa invaliditetom koje aktivno traže posao da se registruju i ostave svoje biografije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti