Kompanija F-AC donirala Ford Transit kombi Domu zdravlja Velika Kladuša

10.08.2011. 12:33 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija F-AC donirala Ford Transit kombi Domu zdravlja Velika Kladuša

Kompanija F-AC d.o.o. donirala je danas "Ford Transit kombi" Domu zdravlja Velika Kladuša.

Direktor Doma zdravlja Velika Kladuša dr. Senad Okanović istakao je značaj ove donacije za budući rad Doma zdravlja i pacijente.

"Donacija predstavlja doprinos rješavanju problema transporta pacijenata s dijagnozom hronične bubrežne insuficijencije s područja Općine Velika Kladuša do dijaliznog centra u Kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać", kazao je Okanović na konferenciji za novinare u prostorijama Doma zdravlja Velika Kladuša.

Dosad su za prijevoz tih pacijenata korištena dva kombi vozila s dotrajalim tehničkim karakteristikama. Donacijom je riješen transport za osam pacijenata.

"Kompanija F-AC d.o.o. želi pomoći stvaranju uvjeta za što korektniji rad Doma zdravlja Velika Kladuša. Drago nam je da ćemo ovom donacijom olakšati njihov posao", kazao je rukovodilac prodajnog salona Sarajevo Mirhad Šabotić.

"Zahvaljujemo kompaniji F-AC d.o.o. na vrijednoj donaciji koja će zasigurno mnogo značiti stanovništvu Velike Kladuše, konkretno pacijentima s hroničnom bubrežnom insuficijencijom, budući da je Velika Kladuša udaljena oko 60 km od Bihaća i Kantonalne bolnice „dr. Irfan Ljubijankić", kazao je načelnik Općine Velika Kladuša Admil Mulalić, saopćeno je iz kompanije F-AC d.o.o.

Kompanija F-AC d.o.o. ne završava svoju misiju društveno odgovornog djelovanja ovim projektom. I u narednom periodu će u sklopu svog poslovanja nastojati poboljšati uslove življenja u BiH i učiniti društvo ugodnijim za sve njegove članove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti