Vozač pokušao podmititi banjalučke policajce: Okružni sud BL ga kaznio sa 2.000 KM

20.02.2024. 12:50 / Izvor: Nezavisne novine
BL

Kaznu je optuženi dužan platiti u roku od tri mjeseca, od dana pravosnažnosti presude.

Okružni sud u Banjaluci, osudio je A.D. na novčanu kaznu od 2.000 KM jer je kao vozač pokušao podmititi trojicu policajaca sa 100 maraka.

Kako se navodi u presudi, on je 24. januara prošle godine, oko 22.25 časova, u Banjaluci, u ulici Petra Velikog vozio "Jepp Patriot" i kretao se iz jedne kolovozne trake u drugu radi preticanja vozila.

Tada ga je  zaustavila patrola Policijske uprave Banjaluka u čijem sastavu su bili policijski službenici G. A, R. M. i S. S.

Pitali su ga da li je konzumirao alkohol ili droge a on je to negirao. 

Potom je odbio alkotest i testiranje na prisustvo droga u organizmu.

Kako bi izbjegao evidentiranje prekršaja rekao je : "Sačekajte da se dogovorimo, voljan sam vas počastiti i da idem kući".

"Nakon što su ga policijski službenici upozorili da time može počiniti krivično djelo davanje mita, iz novčanika je izvadio novčanicu u apoenu od 100 KM, koju je pružio prema policijskim službenicima. Novčanicu  je stavio u džep službene jakne policijskog službenika G. A.", navodi se u presudi.

Naime, kaznu je optuženi dužan platiti u roku od tri mjeseca, od dana pravosnažnosti presude.

"Ukoliko optuženi ne plati novčanu kaznu u ostavljenom roku, sud će narediti njeno prinudno izvršenje, a ukoliko novčana kazna putem prinudnog izvršenja ne bude naplaćena u roku od jedne godine, sud će donijeti odluku da se za svakih započetih 100 KM novčane kazne zamijeni jednim danom kazne zatvora", navode iz Suda.

Takođe je od njega oduzeta novčanica od 100 KM, koja će se nakon pravosnažnosti presude predati Ministarstvu pravde Republike Srpske, Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, na dalje postupanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti