Bolonja Info: Uskoro produkcija i emitovanje emisija o Bolonjskom procesu

28.12.2011. 13:47 / Izvor: eKapija.ba
Bolonja Info: Uskoro produkcija i emitovanje emisija o Bolonjskom procesu

Nakon što je Bosna i Hercegovina pristupila Bolonjskom procesu 2003. godine, nastupio je period problema, polemika, pitanja i nejasnoća. Bolonjski proces je vrlo jasan i konkretan sistem, donosi reformu u obrazovanje i otvara mnoga vrata svim svojim članovima. Pa ipak studenti, profesori, administracija – svi imaju svoju priču sa Bolonjskim procesom. Svako ima svoja pitanja a odgovori se uvjek upućuju na nekoga trećeg. Na kraju, rijetko kada se dobije iskoristiva informacija.

Mark IN agencija za komunikacije je prepoznala ovaj problem te odlučila da dá svoj doprinos akademskoj zajednici. S toga je ovaj tim pokrenuo projekat "Bolonja Info" koji se bavi popularizacijom, informiranjem javnosti i analizom javnog mnijenja o stepenu i značaju implementacije Bolonjskog procesa. Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za obrazovanje i nauku, i u suradnji sa Federalnom Televizijom, Mark IN agencija za komunikacije će realizovati ovaj projekat u vidu emisija koje će u periodu od mjesec dana biti emitovane na FTV-u svakim radnim danom nakon Vijesti 1 u 15h.

Emisije "Bolonja Info" sastojati će se iz tri cjeline: "Bolonjski proces A-Ž" koji javnosti pruža informacije vezane za samu Bolonjsku deklaraciju i proces, razlog nastanka i uključivanja u ovakav proces, njegove ciljeve i značaj, "Bolonja BH Report" je druga cjelina emisije koja je zamišljena da javnosti objavi stepen implementacije Bolonjskog procesa u Bosni i Hercegovini, postignute rezultate ali i buduće ciljeve i zadatke koji trebaju biti ostvareni u budućem periodu. U ovom dijelu emisije učesnici će imati priliku da javnosti predoče svoje napore koje čine u cilju uspješne implementacije Bolonjskog procesa.

Na kraju, posebno važan dio ove emisije će biti "Pitanja i odgovori", gdje će svako imati priliku da putem e-maila ili SMS-a postavi svoje pitanje a da na njega dobije pravi odgovor. Ove emisije ćete moći pogledati i na YouTube kanalu. Sa pretpostavkom da će biti više pitanja o Bolonjsokm procesu nego što će biti vremena da se na svako dobije kvalitetan odgovor tokom emisije, biti će obezbijeđen i prostor na internetu, web stranica www.bolonja.info, gdje su svi dobrodošli da postave svoje pitanje ali i da nađu korisne informacije. Na ovaj način će sva pitanja i odgovori biti neprestalno dostupni.

Kako je ovaj projekat osmišljen za sve one na koje Bolonjski proces neposredno utiče, pozivamo Vas da šaljete svoje prijedloge i pitanja direktno na info@markin.ba, jer samo zajedno možemo da izvučemo maksimum iz ovog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti