MI-BOSPO i Mreža žena u biznisu uspješno organizirali sajam domaće proizvodnje u Sarajevu

28.06.2012. 15:29 / Izvor: eKapija.ba
MI-BOSPO i Mreža žena u biznisu uspješno organizirali sajam domaće proizvodnje u Sarajevu

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO i Mreža žena u biznisu organizirali su danas sajam domaće proizvodnje u Sarajevu, na Trgu ispred BBI Centra s ciljem afirmacije ženskog poduzetništva.

Učesnice na sajmu u Sarajevu prezentirale su vlastite originalne rukotvorine, nakit, modne dodatke i ukrasne vezove koji su plijenili pažnju posjetitelja, a velika posjećenost sajma pokazuje da je javnost u Bosni i Hercegovini shvatila važnost ženskog poduzetništva i važnost razvoja domaće proizvodnje. Članice Mreže žena u biznisu pokazuju kako i žene mogu pokrenuti vlastiti biznis i uspješno poslovati.

"Ovo je samo jedan u nizu sajmova koji MI-BOSPO i Mreža žena u biznisu organizira. Sajam je odlična prilika da članice prezentiraju vlastite proizvode i da zajedničkim snagama jačamo žensko poduzetništvo", rekla je Eldina Miščević, koordinatorica MI-BOSPO-a za tržišne veze.

Učesnice sajma nisu krile svoje zadovoljstvo kao ni mnogi posjetitelji koji su u mnoštvu originalnih proizvoda uspjeli pronaći nešto za sebe.

"Danas sam došla iz Tuzle kako bih prezentirala svoje proizvode i kako bih razmijenila iskustva sa drugim ženama poduzetnicama, što je i jedan od razloga za uključivanje u Mrežu žena u biznisu. Drago mi je što sam imala priliku da u Sarajevu prezentiram vlastite domaće proizvode", kazala je Merisa Hidović, učesnica sajma.

Mreža žena u biznisu, projekat kojeg MI-BOSPO provodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, USAID, pruža podršku ženama i njihovim nastojanjima da pokrenu novi biznis i uspješno vode svoja preduzeća i farme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti