Održan okrugli sto na temu: "Manje korupcije - više radnih mjesta, značaj građanskog aktivizma"

13.09.2012. 09:50 / Izvor: eKapija.ba
Održan okrugli sto na temu: 'Manje korupcije - više radnih mjesta, značaj građanskog aktivizma'

U prostorijama opštine Ljubinje, u organizaciji Udruženja za preduzetništvo i posao LiNK iz Mostara u srijedu je održan okrugli sto na temu "Manje korupcije-više radnih mjesta, značaj građanskog aktivizma", kao jedna od aktivnosti projekta "Manje korupcije-više radnih mjesta".

Projekat "Manje korupcije-više radnih mjesta" zajednički implementiraju: Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac, Udruženje za posao i preduzetništvo LiNK- Mostar i Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD - Bihać.

Sveukupni cilj Projekta je ubrzati reforme ključnih vladinih institucija (njihovih programa, projekata i procedura) i poboljšati njihov rad, aktivnim uključivanjem i učešćem nevladinih organizacija. Brža reforma bi trebala dovesti do smanjenja korupcije. Projekat se implementira u periodu februar 2011. – oktobar 2012. godine.

Cilj okruglog stola je predstaviti rezultate dosadašnjih aktivnosti Projekta, stvoriti dodatni pritisak javnosti, edukovati građane i udruženja poslodavaca, privrednika, komore i druge kako bi se isti aktivnije uključili u proces zagovaranja.

Današnji okrugli sto je poslužio da se učesnici u njemu upoznaju kako da na lakši način prepoznaju moguće izvore korupcije koji se pojavljuju u javnom sektoru/kroz javne fondove.

Uvodničar i moderator okruglog stola bio je Zoran Kazazić, diplomirani pravnik, generalni sekretar Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti