Nova era u nekadašnjem gigantu: Prijedorski "Autotransport" obnavlja autobusku stanicu i vozni park

01.10.2012. 12:37 / Izvor: SRNA
Nova era u nekadašnjem gigantu: Prijedorski 'Autotransport' obnavlja autobusku stanicu i vozni park

Prijedorsko preduzeće "Autotransport" i Nova banka potpisali su danas ugovor o kreditu od 1,2 miliona KM, a tim novcem biće obnovljena i modernizovana prijedorska autobuska stanica i zanovljen vozni park.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić izjavio je da ovim počinje nova era u "Autotransportu".

"Ovo je preduzeće koje je bilo u stečaju, pa ga je kupila Vlada Republike Srpske, a sada je u stopostotnom vlasništvu opštine. Ovo je jedna od rijetkih firmi koja je prošla sve to, a da je nastavila djelatnost. "Autotransport" ne samo da je nastavio djelatnost, već se sad počinje razvijati i razvijaće se i ubuduće", naglasio je Pavić.

Direktor "Autotransporta" Prijedor Branko Kljajić rekao je da će ovim kreditnim sredstvima biti kupljena četiri nova autobusa, ukupne vrijednosti 1.034.000 KM, dok se obnova i modernizacija prijedorske autobuske stanice već radi.

"Nabavka novih novih voznih jedinica, pružanje kvalitetnih usluga prevoza putnika, oživljavanje servisa, skladišta rezervnih dijelova, ali i nekadašnje turističke organizacije u sastavu "Autotransporta" treba da vrate stari sjaj ovom preduzeću", rekao je Kljajić, te dodao da će svako širenje djelatnosti značiti i nova radna mjesta.

"Autotransport" bi do kraja godine trebalo da dobije tri turistička, jedan autobus za gradsko-prigradski saobraćaj marke "Higer", a ugovor sa ovim ponuđačem predviđa i mogućnost da "Autotransport" bude ovlašteni serviser autobusa te kineske marke koja čini više od 80 odsto svih kupljenih autobusa u prethodnih nekoliko godina u BiH.

Direktor prijedorske filijale Nove banke Goran Vukoje istakao je da je riječ o komercijalnom kreditu sa rokom otplate sedam godina i kamatnom stopom od 7,8 odsto koji je hipotekarno pokriven.

"Autotransport" trenutno zapošljava 46 radnika i ima šest autobusa prosječne starosti 26 godina, a prije rata imao je 1.200 radnika, stotinu autobusa i 85 kamiona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti