Saradnja Nove banke i Moneygrama: Brz i siguran transfer novca u BiH

21.09.2012. 11:27 / Izvor: eKapija.ba
Saradnja Nove banke i Moneygrama: Brz i siguran transfer novca u BiH

Nova banka a.d. Banja Luka i globalna kompanija za transfer novca MoneyGram potpisale su ugovor o saradnji, koji po povoljnim uslovima omogućava brz transfer novca širom svijeta. Ovom saradnjom Nova banka i MoneyGram pružaju priliku građanima Bosne i Hercegovine da brzo i sigurno dobiju novac sa 284000 lokacija iz 194 zemlje širom svijeta.

Proces slanja novca je veoma jednostavan. Pošiljalac iz inostranstva uplaćuje novac na lokaciji koja pruža uslugu MoneyGrama. Po uplati dobija osmocifreni referentni broj koji je potrebno da javi osobi koja prima novac. Deset minuta nakon toga primalac može podići novac u najbližoj poslovnici Nove banke.

Nova banka ne naplaćuje proviziju za prijem novca iz inostranstva, jer troškove plaća pošiljalac, a oni zavise od zemlje iz koje se novac šalje. Zbog toga je ova usluga besplatna za primaoca, koji pri tom nije obavezan da ima otvoren račun u Banci. Za podizanje gotovine potrebna je samo lična karta ili drugi identifikacioni dokument sa fotografijom.

Potpisivanje ugovora sa MoneyGramom je jedan od pokazatelja da Nova banka pored široke lepeze svojih proizvoda, građanima nudi i nove usluge koji garantuju dobar kvalitet i bezbijednost. Ugovorom sa MoneyGramom Nova banka jača poslovanje u oblasti novčanih pošiljki i nastavlja zadovoljavati potrebe svojih klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti