Vlada SBK: Saglasnost na koncesiju za eksploataciju lignita na lokalitetu "Rosulje-Gračanica II"

05.04.2012. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
Vlada SBK: Saglasnost na koncesiju za eksploataciju lignita na lokalitetu 'Rosulje-Gračanica II'

Na svojoj jučerašnjoj sjednici u Travniku Vlada Srednjobosanskog kantona dala je suglasnost na sklapanje Ugovora o koncesiji za eksploataciju lignita na lokalitetu "Rosulje-Gračanica II" u općini Gornji Vakuf-Uskoplje.

Vlada je dala suglasnost i na odabir dobavljača za održavanje računalne opreme te dodijelila ugovor ponuđaču "Ocean" d.o.o. Travnik, a ugovor o servisiranju kopirnih aparata dodijelila je poduzeću "Alf-Om" d.o.o. Banja Luka.

Na prijedlog ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede Vlada je dala suglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji ovoga ministarstva, a usvojen je i Program utroška sredstava s kriterijima za raspodjelu sredstava namijenjenih za zaštitu okoliša za 2011. godinu.

Vlada je donijela i Odluku o usvajanju Programa o dodijeli sredstava za zaštitu okoliša za 2011. godinu iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti