Ilidža očišćena od snijega: Sve glavne saobraćajnice prohodne

07.02.2012. 10:59 / Izvor: eKapija.ba
Ilidža očišćena od snijega: Sve glavne saobraćajnice prohodne

Sve glavne saobraćajnice na području ilidžanske općine čak i sporedne ulice su očišćene i prohodne.

Uspostavljen je autobuski saobraćaj za Rakovicu i Hrasnicu, a stvoreni su uslovi za saobraćanje linije Butmir-Kotorac,prema Osjeku i Kovačima, kao i prema Sokolović-Koloniji i Otesu.

U svim MZ oslobođen je pristup kontejnerima za smeće, a i dalje se rade aktivnosti za uspostavljanje odvoza smeća iz centralnog dijela Ilidže.

Radnici na terenu čiste snijeg na tramvajskoj pruzi od kružnog toka na Iidži prema gradu. A i dalje je organizovano 24-satno dežurstvo ispred Službe civilne zaštite kao i potpuna uključenost Općinskog načelnika i drugih općinskih službi, sekretara mjesnih zajednica, službi zaštite i spašavanja, povjerenika civilne zaštite i građan.

Pored građevinske firma "Grakop", koja je ugovorom vezana za održavanje putnih komunikacija i "Sarajevoputeva", koji održavaju ceste od kantonalnog značaja, Općina Ilidža je dodatno angažovala firme sa građevinskim mašinama i kamionima među kojima su "Bosman" sa tri mašine, "Stambolić" sa tri mašine, "Ćenanović" -jedna mašina, "Manjo" - dvije mašine, "Mevludin-komerc" sa tri mašine, "Centar-han"- jedna mašina i mnogi drugi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti