Utvrđen program javnih investicija Tuzlanskog kantona

20.11.2012. 12:20 / Izvor: eKapija.ba
Utvrđen program javnih investicija Tuzlanskog kantona

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je jučer Program javih investicija Tuzlanskog kantona 2013-2015., čiji je glavni cilj usklađivanje razvojnih projekata sa realnim izvorima finansiranja za njihovu raelizaciju. Program javnih investicija Tuzlanskog kantona treba da posluži i kao sredstvo za bolji pristup u iznalaženju drugih izvora finansiranja, s obzirom da budžetska sredstva nisu dovoljna za finansiranje višegodišnjih razvojnih projekata. Program javnih investicija sadrži tekuće i kandidovane projekte, a razlikuje završene projekte, projekte u implementaciji – tekući projekti kojima su odobreni izvori sredstava za finansiranje, odobreni projekti kojima su odobreni izvori sredstava ali nije započela implementacija, projekti u pripremi za koje je poznat finansijer ali nisu još uvijek stekli status odobrenih projekata, odnosno nisu završeni pregovori, te kandidovani projekti za koje treba naći izvore sredstava za finansiranje.

Materijal je pripremljen u skladu sa Pravilnikom o metodologiji za identifkaciju, formulaciju i utvrđivanje Programa javnih investicija i prioriteta razvojnih programa i projekata, Uredbom o uspostavi koordinacionog mehanizma za upravljanje i koordinaciju sredstava za razvoj u Federaciji Bosne i Hercegovine, Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona i Prijedlogom za uspostavljanje procedura izrade Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona sa kriterijima za vrednovanje kandidiranih projekata, a na osnovu podataka u popunjenim, potpisanim i ovjerenim IP obrazcima o projektima koji su Ministarstvu razvoja i poduzetništva TK dostavljeni od strane ministarstava i općina Tuzlanskog kantona.

Ministarstva finansija, prostornog uređenja i zaštite okolice, unutrašnjih poslova, za boračka pitanja, pravosuđa i uprave i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak nisu imali projekata koji bi se mogli svrstati u Javne investicije, a ni nakon urgencija za dostavljanje podataka Ministarstvo zdravstva, Općina Banovići, Općina Doboj Istok i Općina Tuzla nisu dostavili tražene podatke, niti se oglasili da nemaju projekata koji bi se mogli svrstati u Javne investicije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti