Nastavak izgradnja kanalizacione mreže u sarajevskoj ulici Esada Midžića

27.06.2012. 15:34 / Izvor: eKapija.ba
Nastavak izgradnja kanalizacione mreže u sarajevskoj ulici Esada Midžića

Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo predvođena v.d načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Anerom Šumanom, posjetila je gradilište u ulici Esada Midžića u Mjesnoj zajednici "Alipašin Most 2". U toku je izvođenje druge faze izgradnje separatne kanalizacione mreže i rekonstukcije preostalog dijela ulice dužine oko 300 m. Vrijednost radova je 320.000 KM a finansijer radova je Općina Novi Grad Sarajevo.

"U prvoj fazi izgrađena je separatna kanalizaciona mreža u dijelu ulice u dužini od 460 metara i izvršena zamjena dijela vodovodne mreže – uličnog cijevovoda u dužini od 295 metara. Vrijednost ovih radova koje je finansirala Općina iznosila je 384.00 KM", rekao je načelnik Šuman dodajući da će ovim radovima biti zavšena rekonstrukcija cijele ulice Esada Midžića.

Također, u pomenutoj ulici ,u proteklom periodu sanirano je i klizište izvedeni su radovi na stabilizaciji terena, drenažni sistem i fekalna kanalizacija ispod klizišta, potporni zid, vodovodna i kanalizciona infrastruktura i asfaltiranje ulice u zoni radova snacije sa rješavanjem problema bespravnih priključaka na vodovodnu mrežu u zoni klizišta i rekonstrukcije postojećeg cjevovoda sa 15 kućnih priključaka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti