Nastavlja se izgradnja vodovodne mreže na području MZ Dobroševići

13.07.2012. 11:11 / Izvor: eKapija.ba
Nastavlja se izgradnja vodovodne mreže na području MZ Dobroševići

Izgradnja primarnog i sekundarnog vodovodnog sistema u zoni obuhvata Regulacionog plana "Bojnik - Dobroševići" planirana je da se završi do kraja godine, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

Za funkcioniranje tog sistema je već izgrađen rezervoar "Donji Mihaljevići" i pristupni plato prema objektu, dok je u završnoj fazi izgradnja pumpne stanice "Donji Mihaljević".

Ova općina zaključila je ugovore s firmom Džekos iz Sarajeva i Bujice iz Konjica za izvođenje radova na izgradnji dovodno - distributivnog cjevovoda od rezervoara "Donji Mihaljevići" do lokaliteta Kobiljak i distributivne mreže na lokalitetu Kobiljak.

Vrijednost radova iznosi oko 640.000 KM u dužini od 4.560 metara.

Aner Šuman, vršilac dužnosti općinskog načelnika, istakao je da je ovo jedan od najznačajnijih kapitalnih projekata Općine Novi Grad Sarajevo u vodosnabdijevanju naselja u obuhvatu RP Bojnik – Dobroševići.

Projekt se realizuje fazno, s obzirom na to da je procijenjena vrijednost radova na oko 8,8 milona KM, a realizuje se u saradnji s Ministarstvom prostornog uređenja Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti