PKKS i PKRS: Zajedničkim snagama do pronalaženja modaliteta i spajanja privrednika

21.09.2012. 14:26 / Izvor: eKapija.ba
PKKS i PKRS: Zajedničkim snagama do pronalaženja modaliteta i spajanja privrednika

Zajedničkim snagama poslovnog sektora oba entiteta Bosne i Hercegovine moguće je iznaći rješenja za složenu situaciju u domaćoj privredi, istaknuto je na sastanku rukovodećeg kadra privrednih komora Sarajeva i Banjaluke, oržanom 20. septembra 2012. godine u Banjaluci.

Inicijativa bližeg upoznavanja i uspostavljanja tješne saradnje između ove dvije privredne asocijacije potekla je od predsjednika PKRS - Područne komore Banjaluka Nikole Tolimira koji je ovom prilikom naglasio da su spremni da zajedno sa kolegama iz Sarajeva pronalaze modalitete i spajaju privrednike, ovo tim prije imajući u vidu da trenutna saradnja nije na zadovoljavajućem nivou te da postoji realna potreba da se ona unaprijedi za dobrobit svih.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo, osvrćući se na izuzetno tešku situaciju u privredi, kao i u komorskom sistemu, apostrofirao je reformu poreske politike, harmonizaciju propisa, učešće na projektima Evropske unije, investicije i edukaciju kao neka od ključnih pitanja na kojima će komore ubuduće tješnje sarađivati.

Dogovorena je u skorije vrijeme i uzvratna posjeta Sarajevu i nastak razgovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti