Dogovoreni bilateralni susreti: Privreda TK na sajmu u Osijeku

27.02.2012. 13:03 / Izvor: eKapija.ba
Dogovoreni bilateralni susreti: Privreda TK na sajmu u Osijeku

I ove godine će privrednici sa područja Tuzlanskog kantona biti u prilici predstaviti svoje firme i proizvode na sajmu u Osijeku. Na "19. osječkom proljetnom sajmu – sajam poljoprivrede i prehrane" koji će se održati od 2. do 4. marta 2012. godine, Kantonalna privredna komora Tuzla će organizovati zajedničku izložbenu postavku na kojoj će predstaviti ukupno 19 privrednih subjekata.

"Mi smo opet zahvaljujući izvanrednoj međukomorskoj saradnji te kvalitetnima odnosima u okviru regionalne saradnje `Dunav Drava Sava` uspjeli obezbijediti predstavljanje naših privrednika na ovoj veoma značajnoj sajamskoj manifestaciji", kazao je Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, te doda da su na nivou komora Osječke županije i Tuzlanskog kantona pokrenute i određene aktivnosti koje će rezultirati bilateralnim susretima privrednika iz ove dvije regije.

Prema njegovim riječima, u saradnji sa Zoranom Kovačevićem predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Županijska komora Osijek dogovoreno je održavanje bilateralnih susreta prvog dana sajma, 2. marta sa početkom u 12,oo sati u prostorima sajma.

Nastup privrednika sa područja Tuzlanskog kantona na ovim susretima potvrdilo je 13 privrednih subjekata. Izražen je interes za plasman proizvoda na području Hrvatske ali i potreba kvalitetnije saradnje, pronalaženje i dobavljača iz Hrvatske kao i mogućnost angažovanja zastupnika na području susjedne države.

Riječ je o firmama: ZZ "Gračanka" Gračanica, "Pivara" dd Tuzla, "Fana" d.o.o. Srebrenik, "Voćni rasadnik" doo Srebrenik, "Naturprodukt" doo Gradačac, "Herceg" d.o.o Srebrenik, "Veda" doo Srebrenik "Portanaturae", "Indira" doo Gradačac, "PMG-VIP" PZ Gradačac, "Vegamix" doo Živinice, "Greny-smit" doo Gradačac, Turistička zajednica TK Tuzla i "Golden spring" doo Brčko Distrikt.

Uz pomenute firme čiji predstavnici će učestvovati na bilateralnim susretima, u okviru zajedničke postavke biće predstavljeni proizvodi i usluge još 6 firmi. To su "Solana" dd Tuzla, MI "Menprom" doo Gornja Tuzla, "Gradačački sajam" doo Gradačac, "Meraklija" – Destilacija MN Seona Srebrenik, "Solidmed" doo Živinice i PMP "Mikron-Metalno" doo Lukavac.

Planirano je, također prvog dana sajma, nakon bilateralnih susreta organizovanje i predstavljanje gastro ponude na zajedničkom izložbenom prostoru, saopćeno je iz KPKT.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti