U Novom Goraždu izgrađena balon dvorana: U toku završno opremanje objekta

19.12.2011. 09:39 / Izvor: Fokus
U Novom Goraždu izgrađena balon dvorana: U toku završno opremanje objekta

Novom Goraždu nedostaju odgovarajući sportski tereni. Zbog toga su se u lokalnoj upravi odlučili da na otkupljenom zemljištu koje je donedavno bilo u okviru Fabrike žice, otpočnu s realizacijom projekta sportsko-rekreacionog centra.

- Dimenzije sportske dvorane su 50 puta 25 metara, što daje površinu od 1.250 kvadrata, a planirani kapacitet tribina je 250 mjesta za sjedenje - rekao je Tomislav Čarapić, načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Prema njegovim riječima troškovi izgradnje balon sale, zatim spoljnog košarkaškog igrališta i igrališta za mali fudbal, te odgovarajućeg parking-prostora, su oko 400.000 maraka.

Na ovom kompleksu, uz dvoranu s tribinama, do sada su urađeni zemljani radovi, postavljena podloga, te oivičen kompletan sportski kompleks, uz priključke cjelokupne infrastrukture.

- U dvorani se montiraju rukometni golovi, stolovi za stoni tenis i sprave za teretanu, a na vanjskim terenima, poslije asfaltiranja, biće postavljeni i koševi. Slijedi asfaltiranje spoljnim terenima i parking-prostora, a za početak, naredne godine, planirano je da se na asfaltnu podlogu, u balon sali postavi i sportska podloga - pojašnjava Čarapić.

Investitor i glavni finansijer svih navedenih radova jeste Opština Novo Goražde. Izvođač zemljanih, temeljnih i asfalterskih radova je preduzeće "Perić" iz Bijeljine. Za radove na izradi i montiranju rešetkaste konstrukcije balon sale i tribina pobrinulo se preduzeće "Tehnip" iz Novog Goražda, dok su radovi na postavljanju PVC membrane povjereni firmi "Ssam plast" iz Tešnja.

Kako je najavljeno, sportska balon dvorana u Novom Goraždu biće svečano otvorena za doček Pravoslavne nove, 2012. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti