Eko centar Blagaj dobiva multimedijalni centar i dva igrališta

09.02.2011. 08:23 / Izvor: Dnevni list
Eko centar Blagaj dobiva multimedijalni centar i dva igrališta

Omladinski klub "Novi val" u studenome prošle godine je započeo projekt pod nazivom Završetak turističke infrastrukture u sklopu Eko centra Blagaj, a koji financira Veleposlanstvo Njemačke sa sjedištem u Sarajevu. Cilj projekta je razvoj turističke ponude u sklopu Eko centra.
U sklopu ovog projekta urađen je multimedijalni centar kapaciteta do 30 mjesta, kao i dvije igraonice za djecu sa svim pratećim sadržajima. Radovi na projektu se uspješno privode kraju te će ovoga vikenda biti svečano otvaranje turističke ponude, potvrdio nam je predsjednik omladinskog kluba "Novi val" Adnan Đuliman.

Multimedijalni centar

"Završni radovi se privode kraju, do kraja tjedna će isti biti okončani. Trenutačno radimo na uređivanju okoline multimedijalnog centra i na završnim detaljima bara. Spomenuti centar će poslužiti za edukacijski program, koji mi već radimo zadnje četiri godine s osnovnim školama grada Mostara i za turiste koji dolaze u Eko centar Blagaj", kazao je Đuliman. Dodaje kako su u potpunosti završeni radovi na dvije igraonice za djecu kapaciteta do 40 mališana. Iste su opremljene s dvije klackalice, dvije ljuljačke, kućicom i posebnim dijelom za mališane do 6 godina i do 15 godina, kako bi svi uzrasti mogli nesmetano uživati u pogodnostima koja im se nude u Eko centru Blagaj.

"Već imamo, kako bih ga nazvao, problem, jer nismo još otvorili, a postoji već veliki broj zainteresiranih turista za posjet ovoj turističkoj ponudi. Upravo zbog turista ćemo nastojati da ne dođe do prolongiranja datuma otvaranja. Ulaznice su vrlo simbolične u visini od jedne marke, i to s ciljem pomaganja naše organizacije", istaknuo je Đuliman. Ovim će Blagaj ne samo dobiti novi dimenziju turizma, nego i broj turista znatno povećati.

Bolji oblik turizma


Naime, krajnji cilj ovoga projekta je stvaranje samoodrživosti, kao i smanjenje siromaštva u ruralnim područjima, očuvanje ugroženih autohtonih vrsta (bjeloglavi supovi, hercegovački magarac, podveleška pramenka, Bosanskohercegovački tornjak) i završetak turističke ponude. Ovakve turizmom povezane djelatnosti krajnji su cilj uključivanja cijele lokalne zajednice .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti