Turizam uzdanica dobojskog kraja: Projekti koji daju krila

28.09.2011. 13:47 / Izvor: eKapija.ba
Turizam uzdanica dobojskog kraja: Projekti koji daju krila

U cilju popravljanja turističke slike opštine Doboj u toku je realizacija nekoliko zanimljvih turističkih projekata. Lokalna akciona grupa (LAG) Doboj - Maglaj i Organizacija za razvoj turizma regije Doboj Rotor u saradnju sa partnerima iz Slavonskog Broda su u fazi završetka izrade projekta prekogranične saradnje u okviru programa IPA, potvrdio je za ekapija.ba Rado Đurđević, direktor Turističke organizacija opštine Doboj.

"Projekat podrazumijeva razvoj sadržaja i saradnju tvrđava u Doboju i Slavonskom Brodu", pojašnjava Đurđević, naglašavajući kako je Turistička organizacija opštine Doboj izradila projekat za postavljanje mobilijara za rekreativne aktivnosti na Ozrenu, kao i za postavljanje turističke signalizacije na prostoru planine Ozren. Projekat je podnesen Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske za sredstva za podsticaje u poljoprivredi i za ruralni razvoj.

Ministarstvu trgovine i turizma podnesen je i projekat postavljanja turističke signalizacije na prostoru grada Doboja kao komponenta projekta označavanja javnih, kulturnih i turističkih sadržaja u opštini Doboj.

"U izradi je komplementaran projekat turističke signalizacije kojim će Turistička organizacija opštine Doboj aplicirati za sredstva Vlade Republike Češke, a potom slijedi izrada projekta uređenja Djevojačke pećine u Stanovima kod Doboja. Ovaj projekat će biti podnesen Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srpske", kaže Đurđević.

Udruženje građana "Proplanci" iz Paklenice kod Doboja je u saradnji sa Turističkom organizacijom izradilo dva projekta za postavljanje mobilijara za rekreativne aktivnosti na prostoru Ozrena. Projekti su upućeni na adrese Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

"I druge organizacije, prvenstveno nevladine organizacije i različita udruženja su izradila i aplicirala svoje projekte u oblasti turizma. Premda se radi o projektnim prijedlozima, postoje dobri izgledi da će mnogi od njih biti odobreni za firnasiranje. Implementacija ovih projekata će biti aktuelna tokom 2012. godine, pa se sljedeće godine očekuje živa aktivnost na relizaciji projekata razvoja turističke infrastrukture na području opštine Doboj", naglašava Đurđević.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti