LAIKA kamperi hit banjalučkog sajma

06.10.2011. 13:45 / Izvor: Nezavisne novine
LAIKA kamperi hit banjalučkog sajma

U prostorijama Banjalučkog velesajma jučer je otvoren 15. Međunarodni sajam automobila SAM 2011, na kojem su predstavljeni noviteti svjetskih autokuća, a posjetioci prvi put imaju priliku da vide izložene LAIKA kampere, takozvane kuće na točkovima.

Daragoljub Bojanić, direktor Banjalučkog velesajma, nakon otvaranje jedine automobilske sajamske manifestacije u BiH istakao je da su pored novih izlagača "Toyote" i "Mahindre", na sajmu su tradiocionalno nastupili "Lada auto", "Verano motors", Autoplus", "Škoda", "Audi", "Hyundai" i "Volkswagen".

"Ove godine na sajmu će se kao izlagač predstaviti Auto-moto savez RS, dok će predstavnik "Renaulta" prezentovati teretni program koji nije bio prošle godine", rekao je Bojanić i dodao da je zadovoljan ponudom s obzirom na to da je tekuća godina izuzetno teška za automobilsku industriju.

Posebno interesovanje posjetilaca izazvala je italijanska firma LAIKA Caravans koja je predstavila tri modela kampera, te na ovaj način napravila svoje prvo predstavljanje u regionu jugoistočne Evrope.

"Ponos našeg predstavljanja u Banjaluci je luksuzni model Kreos 8010 koji posjeduje najsavremeniju opremu i vrhunsku tehnologiju, te unutrašnjost koja je dizajnirana kao u jahtama", rekao je Adnan Delić, marketing menadžer LAIKE BiH.

Iz Avtovaza su u cilju popularizacije "Lade" na tržište BiH poslali predstavnike iz Rusije. Jurij Šulka, zvanični predstavnik Avtovaza, rekao je da se na sajmu predstavljaju automobilima proizvedenim u fabrici u Toljatiju. On je dodao da se Avtovaz na banjalučkom sajmu predstavlja modelima kalina, priora, i sada već legendarnim terenskim vozilom lada 4x4.

Dvanaesti put na sajmu predstavio se i ovlašteni Peugeotov koncesionar "Verano motors", koji je posjetiocima sajma omogućio da po specijalnim popustima postanu vlasnici nekog od velikog broja predstavljenih modela.

"Ove godine pored specijalnih sajamskih uslova, promovišemo četverogodišnju garanciju na novim putničkim vozilima, potvrdu uspješne priče sa 508, te dolazak novog redizajniranog 308 modela,koji je nedavno dostigao milioniti proizvedeni primjerak, rekao je Slađenko Galić", direktor Verano motorsa.

Sajam automobila će za sve zainteresovane posjetioce biti otvoren do 10. oktobra u periodu od 10 do 19 časova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti