Nakon ugovora sa njemačkom firmom: Scontoprom podiže obim proizvodnje

24.02.2012. 08:46 / Izvor: Nezavisne novine
Nakon ugovora sa njemačkom firmom: Scontoprom podiže obim proizvodnje

Preduzeće "Scontoprom" iz Prijedora proširiće svoje postojeće proizvodne kapacitete u Sanskom Mostu i Ključu, gdje će već u aprilu zaposlenje dobiti dodatnih 50 radnika, izjavila je vlasnica ovog preduzeća Elizabeta Josipović.

"Potpisali smo sporazum s poznatom njemačkom firmom "Meise Mobel" o proizvodnji kreveta i sjedećih garnitura. Njihova potražnja je tolika da iziskuje uduplavanje naših proizvodnih kapaciteta kako bismo dostigli proizvodnju od četiri do pet hiljada jedinica u jednom mjesecu", dodala je Josipovićeva.

Prema njenim riječima, u martu će biti raspisan javni poziv za popunu radnih mjesta u pogonima "Scontoproma" u Sanskom Mostu i Ključu.

"Pored postojećih 150 radnika, u ova dva proizvodna pogona zaposlićemo još 50 radnika i uvesti još jednu smjenu", kazala je ona, dodajući da će već u aprilu, nakon obuke, oni započeti s radom.

Preduzeće "Scontoprom" zapošljava oko 500 radnika u proizvodnim pogonima, koji se nalaze u više gradova, a oko 90 odsto proizvedene robe namijenjeno je izvozu. Ova firma je poslovni partner nekim od najvećih proizvođača namještaja na svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti