Globtour proširuje kapacitete u Čitluku i otvara kompaniju u Crnoj Gori

12.03.2012. 11:50 / Izvor: eKapija.ba
Globtour proširuje kapacitete u Čitluku i otvara kompaniju u Crnoj Gori

Globtour, jedna od najvećih prevozničkih kompanija u BiH, ove godine planira proširenje kapaciteta, a na ovaj korak su se odlučili zbog povećanjog opsega rada u oblasti prevoza putnika.

Direktor Globtoura Rajko Zelenika potvrdio je da je ovoj kompaniji putem natječaja dodijeljeno građevinsko zemljište u gospodarskoj zoni u Čitluku, na lokaciji preko puta sadašnjeg sjedišta firme.

"Kada smo tek došli u industrijsku zonu, to je bila šikara. Izgradili smo sjedište 2006. godine, a u međuvremenu drugi su privrednici kupovali parcele. Ovdje se nismo mogli širiti jer nam je prostor sa svih strana omeđen susjedima. Nova lokacija nalazi se odmah preko puta kompanije, a na tom prostoru nalazit će se dodatni broj parking mjesta i servis", kazao je Zelenika.

Rad kompanije Globtour, uprkos ekonomskoj krizi, Zelenika je ocijenio `standardno uspješanim`. Dobro poslovanje došlo je kao rezultat prilagođavanja novonastalim prilikama na tržištu i projekcijama koje su uzimale u obzir recesiju i smanjenu potrebu za turističkim putovanjima.

Najveći dio prihoda, oko 90 posto, Globtour ostvaruje obavljanjem međunarodnog prevoza, od zemalja Skandinavije do Crne Gore. Posebno su aktivni na području Hrvatske, gdje imaju i registrovanu kompaniju. Za ovu godinu najavljuju otvaranje firme u Crnoj Gori.

"Mi, za razliku od političara, ne dijelimo taj teritorij nekim bedemima i granicama. Ove godine namjera nam je otvoriti jednu malu tvrtku kojom ćemo pokriti i susjednu Crnu Goru, to će biti zasebna kompanija koja će imati isti djelatnost i slično vlasništvo“, istakao je Zelenika.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti