Objavljen javni poziv za dodjelu grantova u sklopu projekta "CREDO Hercegovina"

16.03.2012. 12:29 / Izvor: eKapija.ba
Objavljen javni poziv za dodjelu grantova u sklopu projekta 'CREDO Hercegovina'

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH obavještava sva mikro, mala srednja poduzeća u regiji Hercegovina da je objavljen javni poziv za dodjelu grant sredstava u sklopu projekta "CREDO Hercegovina" financiranog od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju – Sida.

Iz REDAH-a kažu kako će iz Razvojnog fonda dodjelit će se do 18.000 KM za mikro, mala i srednja poduzeća te 40.000 KM za općine.

Navedeni iznosi predstavljaju grant sredstva (subvencije) s tim da pojedinačni grant ne može biti veći od 50 posto ukupne vrijednosti predloženog projekta.

Ukupan proračun osiguran za dodjelu grantova unutar ovoga javnog poziva je 450.000 KM za mala i srednja poduzeća i 160.000 KM za općine.

Kroz ovaj projekt REDAH ima za cilj povećati konkurentnost i rast malih i srednjih poduzeća u najdinamičnijim sektorima odabranima temeljnom analizom, a u koje spadaju sektori metala, turizma, plastike i gume, proizvodnja sira, te informacijsko-komunikacijski sektor.

Uvjeti za prijavu kao i kompletna projektna dokumentacija dostupna je na web stranici www.redah.ba kao i u rubrici aktualnosti na web portalu www.ric.redah.ba

Kompletnu projektnu dokumentaciju treba dostaviti najkasnije do 16.04.2012., stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti