Lectra privukla tvrtku Bruno Banani

19.03.2012. 08:47 / Izvor: eKapija.ba
Lectra privukla tvrtku Bruno Banani

Lectra, svjetski predvodnik u integriranim tehnološkim rješenjima za industrijski sektor koji koristi mekane materijale poput tekstila, kože, industrijskih tkanina i mješavina materijala, sa zadovoljstvom je poželjela dobrodošlicu svom novom klijentu, tvrtki Bruno Banani Underwear GmbH. Modna tvrtka sa sjedištem u Chemnitzu, koja je na njemačkom tržištu predvodnik u proizvodnji dizajnerskog donjeg rublja, kupila je hardverska i softverska rješenja tvrtke Lectra te usluge koje uključuju savjetovanje, postavljanje i obuku koje će tvrtka bruno banani prvenstveno iskoristiti za optimizaciju kupnje tkanina i proizvodnju.

Lectrina rješenja znatno unapređuju kupnju tkanina i iskorištavanje materijala

Bruno Banani primjenjuje tri Lectrina softverska rješenja: Modaris, koji će ovoj marki omogućiti optimizaciju postupaka krojenja i stupnjevanja boje, Diamino za unapređenje izrade krojnih slika u sljedećem koraku proizvodnje uporabom interaktivne i automatske metode; i Optiplan koji tvrtki pomaže optimizirati cikluse proizvodnje, kao i postupke postavljanja i krojenja. Optiplan je rješenje koje najuspješnije može izračunati potrošnju materijala. "To će nam omogućiti da znatno unaprijedimo kupnju tkanina i iskorištavanje materijala. Prije bismo, na primjer, procijenili da nam je pola metra tkanine dostatno za kratke hlačice; sada znamo da nam je potrebno točno 0,38 metara", komentirao je Jan Jassner, generalni direktor tvrtke Bruno Banani Underwear GmbH.

"Tvrtka Bruno Banani obratila se Lectri jer im je iskorištenost materijala iznosila 60%, što nisu smatrali učinkovitim. Lectra je dobila posao jer je tvrtka Bruno Banani uvjerena da će Lectrinim proizvodima uspjeti optimizirati proizvodnju i uštedjeti novac te istovremeno zadržati visoku kvalitetu proizvoda", objasnio je Alexander Neuss, generalni direktor tvrtke Lectra za Njemačku, Istočnu Europu i države CIS-a.

Tvrtki Bruno Banani ova bi se investicija trebala isplatiti: "Lectrina su rješenja međusobno veoma kompatibilna, što nam omogućuje učinkovitiju proizvodnju kolekcija i smanjenje troškova za otprilike 20%", rekao je Jassner.

Bruno Banani uskladio svoje proizvodne aktivnosti na jednoj lokaciji u Njemačkoj

Lectrina nova softverska i hardverska rješenja omogućit će tvrtki Bruno Banani objedinjavanje cijelog postupka proizvodnje pod jednim krovom, na jednoj lokaciji, što je prava rijetkost za tvrtke u Njemačkoj. Donedavno se posao razvoja uzoraka u tvrtki iz Chemnitza slao vanjskim suradnicima, a svi daljnji poslovi obavljali su se ručno.

"Zahvaljujući Lectrinom sustavu Modaris sada možemo, na primjer, procese poput izrade krojnih slika i stupnjevanja boje učiniti virtualnima te zadržati svoja stručna znanja unutar tvrtke", rekao je Jassner.

"Naša je strategija ekstravagantnim dizajnom zadržati usredotočenost na modno osviještenu ciljnu skupinu. No, naš uspjeh također zahtijeva moderne i inovativne postupke proizvodnje."

Alexander Neuss, generalni direktor Lectre za Njemačku, Istočnu Europu i države CIS-a, također je iznimno zadovoljan ovom suradnjom: "Bruno Banani je dobro poznata njemačka marka, među vodećima u proizvodnji dizajnerskog donjeg rublja; kao što smo i mi predvodnici u svom sektoru. Suradnja dvaju predvodnika zasigurno može rezultirati samo uspjehom."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti