Energoinvest TDS samostalno izašao na tržiše: Novi poslovi u Alžiru i Libiji

19.03.2012. 09:12 / Izvor: Oslobođenje
Energoinvest TDS samostalno izašao na tržiše: Novi poslovi u Alžiru i Libiji

Tvornica dalekovodnih stubova u Sarajevu, članica Energoinvest Group, na početku ove godine u inostranstvu je razvila veoma značajne poslovne aktivnosti, piše Oslobođenje.

Tim povodom direktor Sead Kečo najavljuje punu uposlenost kapaciteta, prijem novih radnika i u istoriji ove kompanije do sada nezabilježene rekorde u proizvodnji.

Bez posredovanja Energoinvesta u Alžiru su dobili posao vrijedan 5,1 milion KM čija će realizacija u naredna tri mjeseca potpuno zaposliti proizvodne kapacitete. Prije desetak dana u Slovačku su otpremili konstrukcije za dalekovode u vrijednosti 3,8 miliona KM, a u Libiji dobili novi posao od 2,4 miliona KM. Ovdje očekuju i skori nastavak realizacije ranije zaključenih ugovora sa tamođnjim investitorima. Takođe, gradilište ove bh. kompanije u Libiji praktično biti otvoreno cijele ove godine.

Ovih dana Tvornica je odgovorila i na ponudu investitora iz Švedske kojem je na test probu otpremljen šleper dalekovodnih konstrukcija što bi trebalo biti ulazni ca na ovo tržište i ugovaranje konkretnih poslova u ovoj i na rednim godinama. Uz sve to stižu i ponude iz Mijanmara (ranija Burma), Etiopije i još nekih dijelova svijeta.

Sve rečeno uz razvijene poslovne aktivnosti u Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji daje za pravo direktoru da zaključi kako će ovo biti rekordna godina u istoriji Tvornice.

Več u aprilu očeku je se proizvodnja od 1.600 tona dalekovodnih konstrukcija, a do kraja 2012. od 13.000 tona, čime bi potu kli rekord iz 2010. godineka da je isporučeno 10.300 tona dalekovoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti