Stigle ponude za konkretne sektore: Strane kompanije traže poslovne kontakte iz BiH

13.04.2012. 14:34 / Izvor: eKapija.ba
Stigle ponude za konkretne sektore: Strane kompanije traže poslovne kontakte iz BiH

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH stiglo je nekoliko poslovnih ponuda stranih kompanija zainteresiranih za saradnju u sektorima električne enerije, poljoprivrede, drvne industrije, građevinarstva, te ambalaže.

Naime, Turska korporacija za prenos električne energije (TEIAS) dostavila je poziv za učešće na tenderu koji se odnosi na projekat podvodnog kabla na dionici Lapseki- Sutluce.

U pozivu, koji je otvoren do 23. maja, TEIAS poziva na dostavljanje ponuda za obavljanje sljedećih poslova: nabavke roba, transporta, isporuke, usluga potrebnih na carini, zatim usluge skladištenja, projektovanja, sve do potpune izgradnje, instalacija, nadzora, građevinskih radova, puštanja u rad i testiranja.

Interes za suradnjom pokazala je i švedska firma Handels Huset – Agro Industrial Business koja je zainteresirana za uspostavu poslovnih kontakata u Bosni i Hercegovini u pogledu uvoza u Švedsku drvenih proizvoda kao što su strugotine drveta, daske, kore od drveta, impregnirane daske, zatim proizvoda za poljoprivredu (biljna gnojiva, treset i drugo).

Istovremeno, iz ministarstva navode da ovo preduzeće prodaje korištenu opremu za izgradnju, teretna vozila i kamione.

Također, ponuda je stigla i od agencije Invest in Greece Agency i to za izgradnju Međunarodnog logističkog centra u Atini koji bi trebao biti realiziran kroz 40-godišnju koncesiju, dok je irska firma Zaiqa Foods zainteresirana za uspostavljanje kontakta sa firmom iz BiH koja se bavi proizvodnjom ambalaže od papira "soft kraft paper bags".

Više informacija o firmama i ponudama možete pronaći na stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti