"Makart hoteli" u Hutovom blatu grade bazu za sportiste i turiste

16.04.2012. 12:19 / Izvor: eKapija.ba
'Makart hoteli' u Hutovom blatu grade bazu za sportiste i turiste

Hutovo blato, prirodna oaza po kojoj je BiH bila poznata godinama i koja je uništena u prošlogodišnjem požaru, mogla bi ponovo zasjati. Naime, tvrtka "Makart hoteli" d.o.o. Čapljina, u Parku prirode najavljuje izgradnju velike turističke i sportsko-rekreativne baze na Karaotoku, gdje tvrtka već posjeduje motel Karaotok.

Prema idejnom projektu koji je uradila tvrtka Hercegovinainvest iz Stoca, za početak je planirano proširenje smještajnog kapaciteta.

"Trenutno raspolažemo sa nekih 36 ležaja, a za potrebe sportsko-rekreacijskog smještaja potrebno je oko 80 ležaja. Također, planirana je gradnja dva ili tri nogometna terena, potom, jedan ili dva teniska terena , kao i uređenje samog terena oko motela Park", kažu za eKapija.ba iz tvrtke Makart hoteli.

Kako nam je rečeno, sa rekonstrukcijom su već počele edukacijske staze, a radiće se i biciklistička staza, bazen, proširenje parking mjesta, te obogaćivanje već postojećih sadržaja.

"Radovi nisu još u punom jeku, rekonstruiraju se samo edukacijske staze, a za dio koji je predviđen projektom čekamo dozvole od nadležnih institucija", napominju iz "Makart hotela", nakon čega će kažu uslijediti i tenderi za izvođače radova.

S obzirom na to da je projekat tek u fazi idejnog rješenja, iz Makart hotela još ne mogu govoriti o vrijednosti investicije cijelog projekta, čiji je cilj stvoriti bazu koju bi mogli koristiti sportski klubovi iz BiH i Hrvatske, ali i mjesto gdje će svoj mir potražiti svi turisti, rekreativci i izletnici.

Inače, tvrtka "Makart hoteli" zadnjih nekoliko godina intenzivno radi na promociji i unapređenju turističke ponude Hercegovine, pa su posebnu pažnju posvetili kreiranju ponude zdravstvenog turizma u kojem vide potencijal mediteranske Čapljine i okolice.

Na kraju, sasvim je sigurno da će realizacijom ovog projekta ljepote Hutovog blata privlačiti sve više bh. i inozemnih turista.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti