"Majnex" nastavlja sa radovima na projektu "Jahorina Express" vrijednom 15 miliona eura

30.04.2012. 10:15 / Izvor: eKapija.ba
'Majnex' nastavlja sa radovima na projektu 'Jahorina Express' vrijednom 15 miliona eura

Kompanija "Majnex" Pale uspješno provodi projekat Jahorina Express koji podrazumijeva izgradnju gondola od Pala do Jahorine kojom će se riješiti problem visoko frekventnog saobraćaja i nedostatak parking prostora na Jahorini.

Investicija je teška 15 miliona eura, a do kaja prethodne građevinske sezone urađen je veliki dio posla, odnosno završeno je oko 60 posto radova, tako da se već ovih dana očekuje nastavak izgradnje, potvrdila je za ekapija.ba Maja Golijanin, izvršna direktorica kompanije "Majnex".

"Ovo jeste jako zahtjevan projekat, ne samo za izvođače radova, već i za svakog učesnika, direktno i indirektno. Mnogo je zaintersovanih, po raznim osnovama. Stoga nam je veliko zadovoljstvo ne samo učestvovati, već biti nosilac idejnog prijekta i glavni izvođač ovakve vrste građevinskih radova", kaže Golijanin, naglašavajući kako je s obzirom na obim posla koji ovaj projekat nosi, jako teško pričati o završetku.

(Završeno 60 posto radova)

"Mi se nadamo i očekujemo da ćemo planiranu finansijsku konstrukciju zatvoriti što prije, kako bi gondola `Jahorina Express` bila puštena u rad za narednu zimsku sezonu", dodaje Golijanin.

Ono što projekat razlikuje od sličnih jeste da je u potpunosti ekološki orijentisan. Kapacitet jedne kabine je osam putnika, što omogućava prevoz 2.000 putnika tokom samo jednog sata.

Ukupan kapacitet parking prostora na polaznoj stanici je 500 automobila i 35 autobusa.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti