Mustafa Resić imenovan za direktora Parka

30.04.2012. 12:52 / Izvor: eKapija.ba
Mustafa Resić imenovan za direktora Parka

Mustafa Resić od danas (ponedjeljak 30.04.2012.) novi je direktor KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo. Odluka je to Nadzornog odbora preduzeća "Park" koji je na današnjoj 3. redovnoj sjednici prihvatio prijedlog Komisije koja je provela konkursnu proceduru za izbor direktora, te imenovao Resića za direktora koji će naredne četiri godine rukovoditi preduzećem "Park".

Mustafa Resić, po zanimanju diplomirani pravnik, javnosti u Kantonu Sarajevo, ali i šire, između ostalog, poznat je po obavljanju funkcija zamjenika načelnika i načelnika sarajevske Općine Stari Grad, te vijećnik Općinskog vijeća ove općine, ali i Gradskog vijeća Sarajeva.

Prema Programu rada koji je Resić priložio, preduzeće "Park"u narednom periodu svoj rad bazirat će na unapređenju i novim estetskim rješenjima uređenja zelenih površina i hortikulturnih sadržaja u Kantonu Sarajevo, povećanju i proširivanju vlastite palete hortikulturnih proizvoda (cvijeća, ukrasnog grmlja i drveća) u rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Koloniji, ali i intenzivnijoj i kontinuiranoj saradnji sa građanima s ciljem podizanja ekološke svijesti i čuvanja i održavanja gradskog zelenila kao javnog dobra svih stanovnika Sarajeva.

Rešad Pašić, dosadašnji direktor "Park"-a, ostat će u preduzeću kao savjetnik direktora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti