HE Dabar na javnom uvidu kod Federalnog ministarstva okoliša i turizma

22.05.2012. 14:43 / Izvor: eKapija.ba
HE Dabar na javnom uvidu kod Federalnog ministarstva okoliša i turizma

Studija uticaja na životnu sredinu projekta HE Dabar na slivu rijeke Zalomke na profilu Pošćenje nalazi se na javnom uvidu kod Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Investitor projekta je HIDROELEKTRANA DABAR d.o.o. Trebinje. U izradi dokumenta učestovovao je PROJEKT a.d. Banja luka, dok je dio Studije pod nazivom "Studija uticaja na životnu sredinu – segment voda" uradio Zavod za vodoprivredu d.d. Sarajevo.

U Studiji stoji kako je glavnim projektom predviđeno da u sistemu Gornji Horizonti budu tri hidroelektrane: HE Nevesinje, sa akumulacijom u Gatačkom polju, instalisane snage 61 MW, HE Dabar, sa akumulacijom u Nevesinjskom polju, instalisane snage 160 MW I HE Bileća, instalisane snage 30 MW.

Za HE Dabar do sada su pribavljeni: Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje hidroelektrane Dabar, Rješenje o obavezi sprovođenja procjene o uticaju na životnu sredinu projekta HE Dabar na slivu rijeke Zalomke na profilu Pošćenje, na teritoriji opština Bileća, Nevesinje i Berkovići, stručno mišljenje za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu projekta HE Dabar na slivu rijeke Zalomke, na teritoriji opština Bileća, Nevesinje i Berkovići, Rješenje o vodoprivrednoj saglasnosti za izgranju HE Dabar sa pripadajućim objektima, Rješenje o vodoprivrednoj saglasnosti investitoru Hidroelektrane na Trebišnjici za prevođenje voda iz Dabarskog polja (sliv Bregave) u Fatničko polje (sliv Trebišnjice) saglasnost na Urbanističko-tehničke uslove za izgradnju HE Dabar...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti