Na kakanjskoj "Petlji" gradit će se naplatno mjesto

25.05.2012. 11:00 / Izvor: eKapija.ba
Na kakanjskoj 'Petlji' gradit će se naplatno mjesto

U cilju izgradnje bočnog naplatnog mjesta Općina Kakanj je na zahtjev JP Autoceste FBiH pristupila izmijeni dijela urbanističkog plana 2011. – 2026. godine. Kako saznajemo u Općini Kakanj ovim povodom je nedavno održana i javna rasprava na kojoj su prihvaćena ponuđena rješenja lokacije bočnog naplatnog mjesta Kakanj (lokatitet Petlja, na ulazu u grad Kakanj) uz uslov da se priključak za poslovni objekat "Logos" modifikuje na način da ostane što više prostora za parking uz objekat.

Također, prihvaćeno je i ponuđeno rješenja dijela lokalnog puta sa raskrsnicom za ulazak u potputnjak Dumanac i Bičer, uz uslov da se iz Urbanističkog plana reducira postojeća saobraćajnica kroz dvorište motela na pristupnu saobraćajnicu za motel, uz napomenu da će se postojeći prolaz koristiti do puštanja u rad novoprojektovane saobraćajnice.

Konačnu odluku o izmjenama dijela Urbanističkog plana Kaknja 2011-2026. godina donijet će Općinsko vijeće Kakanj koje je isključivo nadležno za usvajanje ovog dokumenta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti