Investicija od tri miliona KM: Bira se izvođač za popločavanje Fejićeve ulice u Mostaru

06.06.2012. 12:09 / Izvor: eKapija.ba
Investicija od tri miliona KM: Bira se izvođač za popločavanje Fejićeve ulice u Mostaru

Obnova ulice Braće Fejića, jedne od najprometnijih gradskih ulica u Mostaru, obuhvatat će kameno popločavanje od Muzičke škole do Male tepe, a cijena ovih radova prema projektu iznosit će oko tri miliona KM, potvrdila je za eKapiju Adisa Turajlić iz Odjela za urbanizam Grada Mostara.

Radovi će također uključivati i rekonstrukciju kompletne podzemne infrastrukture i uličnog mobilijara na tom dijelu. Za ovaj projekat za sada je obezbijeđeno je milion KM namjenskih sredstava iz gradskog budžeta, dok će preostalih dva miliona biti izdvojeno iz ovogodišnjeg budžeta.

Obnova Fejićeve ulice radit će se prema izabranom projektu kojeg je uradio arhitekta Suad Dugalić iz projektnog biroa ARHI Plus iz Mostara.

Izbor izvođača radova odvija se putem međunarodnog tender, koji je zaključen 30. maja ove godine. Kompanije koje prođu pretkvalifikacionu fazu, bit će pozvane da učestvuju u drugom krugu tenderske procedure. Pobjednik tendera trebao bi biti poznat za dva mjeseca, nakon čega se može očekivati početak radova.

N.Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti