U Gradačcu uskoro novi kapaciteti za proizvodnju voća i povrća

18.06.2012. 14:32 / Izvor: eKapija.ba
U Gradačcu uskoro novi kapaciteti za proizvodnju voća i povrća

Poljoprivredna zadruga PMG VIP iz Gradačca zainteresirana je da kupi Novi srednjoškolski centar, kako bi proširila svoje kapacitete u oblasti proizvodnje, prerade i prodaje voća i povrća.

Radi se o prostoru gdje se nekada nalazila fiskulturna sala, koja je nakon rata obnovljena i prilagođena za poljoprivredne svrhe. Iako je promijenjena namjena, parcela je zadržala nekadašnji naziv `Srednjoškolski centar`.

U općini Gradačac saznajemo da se ovaj objekat dat pod zakup poljoprivrednoj udruzi PMG VIP do 2020. godine, no kako uskoro planiraju da investiraju u izgradnju hladnjača, sušara, skladišta, odlučili su se za kupovinu objekta.

"Općinsko vijeće Gradačca na osnovu njihovog interesa donijelo odluku da se raspiše javni poziv za prodaju ove nekretnine. On je naravno otvoren za sve ponuđače, koji su u slučaju pobjede na tenderu, dužni da ispune sve uslove navedene u tenderu“, objašnjavaju u nadležnoj Općinskoj službi za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Naime, ugovorena mjesečna zakupnina plaćena je unaprijed u iznosu od 290.533,61 KM za cijeli period trajanja ugovora, na ime ulaganja u devastirani objekat.

Početna prodajna cijena nekretnina formirana je tako što se ukupna tržišna cijena umanjuje za ostatak duga na ime ulaganja, a u visini neplaćenih zakupnina u iznosu od 176.460,00 KM počev od 01.07.2012.godine, do isteka trajanja zakupa.

Ukoliko imovinu kupi neko ko nije sadašnji sadašnji zakupac, on je obavezan održati na snazi već zaključeni ugovor o zakupu. U slučaju sporazumnog raskida tog ugovora, obavezan je zakupcu isplatiti iznos u visini neiskorištene unaprijed plaćene zakupnine.

Objekat koji je predmet prodaje ima površinu 742,18 metara kvadratnih, a a njegova cijena je iznosi 333.981,00 KM. Uz objekat, također se prodaje zemljišta površine 4487 m2, koje se prodaje za 40 KM po metru kvadratnom (179.480 KM).

Ukupna tržišna cijena za objekat i zemljište iznosi 513.461,00 KM.

N.Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti