Ilijaš: Početak izgradnje centralne pješačke zone zavisi od mogućih žalbi ponuđača

03.08.2012. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Ilijaš: Početak izgradnje centralne pješačke zone zavisi od mogućih žalbi ponuđača

Izgradnja centralne pješačke zone u Ilijašu trebalo bi početi za 15 dana, ukoliko ne bude žalbi na tendersku proceduru, potvrdio je za eKapiju Nusret Mašić, načelnik općine Ilijaš.

Za izvođača radova izabrana je kompanija Fazum-gradnja, urađen je glavni projekat te obezbijeđena građevinska dozvola. Radovi se će se finansirati kreditnim sredstvima Razvojne banke FBiH u iznosu od milion KM.

Projektom je planirano popločavanje centralne ulice u dužini od 300, te širini od 30 metara, postavljanje žardinjera, postavljanje urbanog mobilijara, javne rasvjete, fontane i klupa za sjedenje.

Radovi će obuhvatiti i zamjenu dotrajalih cijevi, ukoliko se nakon kopanja ulice ukaže potreba za tim. U općini su također potvrdili da će u sklopu biti projekta biti obnovljena fasada okolnih poslovnih prostora, čije troškove će pokriti vlasnici prostora.

Tenderskom dokumentacijom radove definiran je rok za izvođenje radova od 120 dana. Na ovom trgu, kako je ranije najavljeno, organizirati kulturne manifesticije, te će tokom ljetnih dana biti moguće postavljenke ljetne bašte kafića.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti