ZOI '84 preuzeo hostel Feri: Veliki planovi za zimsku turističku sezonu

04.09.2012. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
ZOI '84 preuzeo hostel Feri: Veliki planovi za zimsku turističku sezonu

Javno preduzeće ZOI "84 preuzelo je upravljanje omladinskim hostelom Feri, smještenim na bh. olimpijskoj planini Igman.

Do ove saradnje, koju smo najavili na portalu eKapija, došlo je kada je vlasnik objekta, Ferijalni savez BiH, odlučio da potraži zakupca koji će unaprijediti poslovanje hostela.

Nakon što su pregovori završeni, KJKP ZOI "84 je hostel Feri uzeo pod zakup uz mjesečnu kiriju, te su ujedno preuzeli dio obaveza plaćanja plina, voda, komunalija.

Muamera Šehić, glasnogovornica preduzeća ZOI "84, potvrdila je za eKapiju da se trenutno radi na uređivanju hostela za posjetioce, sportiste, rekreativce te poboljšanje kompletne usluge ovog objekta.

"Prostor Velikog polja ćemo pretvoriti u najbolji i najljepši sportsko-rekreativni centar, što je obzirom na bogatstvo ozonom. Trenutno su na ovom lokalitetu svima na raspolaganju sportski tereni za košarku, odbojku, tenis i nogomet. Uređene su šetnice i staze za rolere i bicikliste, te se radi na njihovom osvjetljavanju", kazala je Šehić.

Do početka zimske turističke sezone, planirano je realizacija projekat rekonstrukcije i proširenja akumulacije za proizvodnju snijega. Prostor Velikog polje, odnosno područje oko samog Hostela, bit će pretvoren u svojevrstan zimski park za djecu, gdje ćemo instalirati dodatne baby liftove i izgraditi sanjkališta, najavili su iz ZOI-a.

N.Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti