Raspisan konkurs za radove na rekonstrukciji sustava za navodnjavanje "Mostarsko blato"

16.11.2012. 15:33 / Izvor: eKapija.ba
Raspisan konkurs za radove na rekonstrukciji sustava za navodnjavanje 'Mostarsko blato'

U srijedu 14.11.2012. je raspisan međunarodni natječaj za radove u okviru Projekta rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje "Mostarsko blato". Radovi su podijeljeni u 4 LOT-a, a ukupna vrijednost radova bi trebala biti veća od 5 milijuna KM.

U Općinskoj vijećnici je održan sastanak na kojem su predstavnici PIU Sarajevo i ekspert Svjetske banke Samvel Ghazaryan upoznali Općinskog načelnika i koordinatore Projekta ispred Općine o potrebnim aktivnostima na formiranju Udruga korisnika vode i potrebi sudjelovanja Zavoda za poljoprivredu kao stručne savjetodavne ustanove. Alojz Dunđer iz PIU-a je sve prisutne obavijestio o sadržaju objavljenog međunarodnog natječaja za izvođenje radova, te istaknuo nekoliko uvjeta koje treba ispuniti Općina Široki Brijeg da bi projekt tekao prema zacrtanom planu. U razgovoru je istaknuto da bi prva faza Projekta trebala trajati oko dvije godine, a nakon toga je u drugoj fazi predviđeno proširenje sustava za navodnjavanje na područje Ljutog Doca, što će u velikoj mjeri ovisiti od uspješnosti realizacije prve faze projekta i raspoloživih financijskih sredstava. Sastanku su bili prisutni i predstavnici korisnika vode iz svih naselja koja se nalaze na području sustava za navodnjavanje u Širokom Brijegu. Oni su izrazili spremnost sudjelovanja u formiranju udruga korisnika vode koje će participirati u troškovima održavanja sustava.

Općinski načelnik Miro Kraljević je naglasio veliku važnost ovog Projekta za poljoprivrednike i poljoprivrednu proizvodnju na području općine Široki Brijeg i izrazio zadovoljstvo da nakon skoro četiri godine pripreme Projekt rekonstrukcije sustava za navodnjavanje kreće u realizaciju. Rekao je i to da svakako očekuje da će i lokalne građevinske tvrtke sudjelovati u izvođenju predviđenih građevinskih radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti