Izraelski tur operateri zainteresovani za turističke potencijale Republike Srpske

15.02.2012. 14:32 / Izvor: SRNA
Izraelski tur operateri zainteresovani za turističke potencijale Republike Srpske

Prvog dana Međunarodnog sajma turizma "IMTM 2012" u Tel Avivu štand Republike Srpske posjetio je i izraelski ministar turizma Stas Misežnjikov i upoznao se sa turističkim potencijalima Republike Srpske.

Stručni saradnik Turističke organizacije Republike Srpske Bojana Popović slikovito je i statistički izraelskom ministru prezentovala prirodne, kulturno-istorijske i sve ostale vidove turističkih potencijala Republike Srpske, ali isto tako i postojeće i nedostajuće infrastrukturne kapacitete.

Među 300 izlagača iz Evrope, Južne Amerike, Azije i Afrike, štand Republike Srpske bio je među posjećenijima, a posebno su zainteresovani bili izraelski tur-operateri. Sajam je dobio i značajan eho u ovdašnjim medijima.

Danas, tokom drugog dana Sajma, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković sastaće se sa resornim izraelskim kolegom Stasom Misežnjikovom.

Tokom susreta biće razmatrane mogućnosti uvezivanja Republike Srpske u postojeće paket-aranžmane u regionu, te pokretanja namjenskih paket-aranžmana za Srpsku, koji bi uključivali i direktne čarter-letove za Banjaluku.

Sastanku će u prisustvovati i vodeći izraelski tur-operateri zainteresovani za Republiku Srpsku, koja je za njih nova destinacija.

Prema riječima Aleksandra Nikolića, stručnog savjetnika Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, depopularizacija Turske kao vodeće destinacije izraelskih turista, usljed pogoršane bilateralne klime, otvorila je prostor drugima, a među njima i novim eventualnim destinacijama, u koje spada i Republika Srpska.

Uzvratna posjeta ministra Misežnjikova i pokretanje saradnje u oblasti turizma predstavljala bi jedan od oblika implementacije dogovorenog tokom prošlomjesečne zvanične posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Izraelu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti