BH Airlines uspostavio novu liniju Sarajevo - Zagreb - Sarajevo

21.05.2010. 10:03 / Izvor: Fena
BH Airlines uspostavio novu liniju Sarajevo - Zagreb - Sarajevo

Aviokompanija BH Airlines u četvrtak je za poslovne partnere i predstavnike medija organizirala promotivni let na relaciji Sarajevo - Zagreb – Sarajevo.

Zamjenik direktora Zračne luke Zagreb Ivan Damjanović na pres-konferenciji u ovoj zračnoj luci ocijenio je uspostavu te aviolinije značajnom kako za BH Airlines tako i za zagrebačku zračnu luku, te dodao da očekuje dugu i kvalitetnu saradnju sa BH Airlinesom.

Generalni direktor BH Airelinesa Nudžeim Rečica kazao je da uspostavom večernjeg leta Sarajevo - Zagreb - Sarajevo ova aviokompanija nudi putnicima dodatnu frekvenciju koja mnogo znači u putovanjima, naročito poslovnoj klijenteli.

"BH Airlines će na ovoj destinaciji saobraćati šest puta sedmično, a promotivne cijene kreću se od 30 eura plus aerodromske takse u iznosu 84 eura za povratnu kartu", rekao je Rečica.

On je dodao da se nada da će uskoro početi razgovori sa Croatia Airlinesom u vezi zajedničke eksploatacije linije, te ponovnog međusobnog uvezivanja u code-share aranžman, jer su sa hrvatskim avioprijevoznikom u proteklom periodu imali dobru poslovnu saradnju.

BH Airlines ima više od 180 polijetanja mjesečno sa Sarajevskog aerodroma. Trenutno, lepeza destinacija BH Airlinesa proširena je na devet redovnih linija: Frankfurt, Cirih, Kopehhagen, Geteborg, Stokholm, Beč, Istanbul, te glavni gradovi Srbije i Hrvatske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti